Història
La nostra història comença fa 100 anys quan en Joan Vila Molas, avi de l’actual propietària Lourdes Vila Mayà, va obrir una pastisseria-xocolateria i estanc de tabacs.
La xocolateria era coneguda també com a fàbrica de xocolata artesanal.
De la pastisseria, els més grans de Camprodon expliquen que s'hi feien els millors croissants de la comarca gràcies al forn de llenya.
A l’establiment, des del 1932, hi ha una bàscula de marca anglesa i les actuals propietàries encara en conserven el contracte original de compra.
Després de Joan Vila va regentar el negoci la seva muller, l’Anna Blanch, coneguda com l’Anneta. Al cap dels anys, el seu fill en Josep Vila Blanch “en Polit” i la seva muller Neus Mayà van ser els encarregats de portar endavant el negoci familiar.
A l’any 1981, l’establiment deixa de ser pastisseria per passar exclusivament a la venda de tabacs i articles de fumador.
Actualment, el negoci és regentat per la néta del fundador Lourdes Vila Mayà i amb l'ajuda de Victòria Barcons Pujol.
*Imatges cedides per Josep Batlle